NYHETER Morten Jartun, fra Norsk institutt for vannforskning (Niva), sier at avrenning fra veg, renseanlegg og landbruk kan være kilder til mikroplast, men at de ikke spesifikt kan si at det er slik.
NYHETER Prøver tatt av sjøbunnen i Femunden og Mjøsa viser at det finnes mikroplast i begge innsjøene.
NYHETER Alle tørkekamrene på Moelven Trysil ble berørt av brannen forrige uke. Sakte men sikkert skal tørkekapasiteten bygges opp igjen, forhåpentlig er de første fem kamrene i drift denne uken.
NYHETER Advokat Jostein Morønningen avviser kritikk og mener at salget av Øverbygda skole er gjort i henhold til alle regelverk.
NYHETER Nordre Trysil IL arrangerer Røsjørennet for 46. gang på lørdag 23. De håper mange får øynene opp for dette rennet som går fra Eltdalen til Jordet.
NYHETER Flere nyetableringer fikk driftsmidler eller tilskudd.
NYHETER Trysil Industrihus begynner å slippe opp for ledige tomter på Mosanden, og ser på muligheten for nye områder for å kunne tilrettelegge for næringsutvikling.
NYHETER Et politisk flertall i Trysil kommune heller mot å kjøpe eiendommen Kvea. Tidligere eier har i testamentet uttrykt ønske om at eiendommen skal forbli i slekta.
NYHETER Torsdag åpner brannvakthytta for sesongen. Midt på toppen, 1132 moh blir det kaffe og vafler å få kjøpt.
NYHETER I november 2017 startet Lise Rundfloen og Karolina Holmberg-Støa hobbybutikk i Innbygda. Nå er det kreative eventyret på hell.
NYHETER Kirsten Winge og Arne Nohr har siden den forrige boken kom i 2017, laget mye mat ute - på bål. Nå blir det bok om bålmat.
NYHETER Trysil kommuneskoger forbereder seg til «elgbingo» for neste fireårsperiode. De har 27 elgretter som nå skal bytte jaktlag.
NYHETER VR-teknologien inntar bibliotekene våre. Denne uka er det Engerdal folkebibliotek som presenterer Børli gjennom virtual reality teknologi.
NYHETER Renate Karlsmoen i 2. klasse på Trysil vgs. gikk til topps i Norgesmesterskapet i kreativ skriving, på engelsk. Hun og klassen ble feiret av rektor Bjørn Matsson med bløtkake og gode ord.
NYHETER Det er selskapet CH Skog ved Cato Haugen som har kjøpt Øverbygda skole for 2.3 millioner kroner. Hans plan er å ivareta bygget og leie ut langsiktig.
NYHETER Mathias Hansen ble kåret som årets lærling i bilbransjen i – 2016. Men det var han helt intetanende om inntil nå. Bilbransjeforeningen har brukt to år på å få gi ham beskjed om kåringen.
NYHETER Onsdag morgen like etter at de ansatte var kommet på jobb, ble det oppdaget brann i taket på tørka på sagbruket. 32 brannmenn var med på slukningsarbeidet.
NYHETER Høyre synes det var for dyrt, men resten av formannskapet har sagt ja til å kjøpe 8 dekar av Kvea for 7 millioner kroner.
NYHETER Stine Akre har ti år bak seg i bystyret i Bergen, men hjemme i Trysil har hun aldri vært lokalpolitisk engasjert. Nå seiler hun imidlertid inn som en av toppkandidatene på SV-lista.
NYHETER Onsdag morgen like etter at de ansatte var kommet på jobb, ble det oppdaget brann i taket på tørka på sagbruket hos Moelven Trysil. Nå har brannvesenet delvis kontroll.
NYHETER 500 nordiske butikker fra Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland inngikk 1.1.2019 et nytt innkjøps-samarbeid, og posisjonerer seg som Nordens største kjede for hjemmeelektronikk og hvitevarer.
NYHETER Den 46 år gamle tryslingen som ble domfelt for å ha skutt en ulv han mener kom til å angripe hunden hans, mener å ha nye bevis i saken og begjærer saken gjenopptatt, selv om han har sonet straffen ferdig.
NYHETER Stengingen av 3G-nettet i Hedmark tvinger folk med Telia-abonnement og fire-fem år gamle mobiler til å skifte mobil for å beholde flere av smartfunksjonene.
NYHETER Da Roald Bakke gikk av med pensjon, skiftet han bare jobb. Nå, 18 år senere, er han fortsatt i 100 prosent jobb, og feiret nylig 80-årsdagen - med nettopp å jobbe. Bakke har opparbeidet seg «svart belte» i å montere møbler.
NYHETER Svahken sijte, eller Elgå reinbeitedistrikt er i år utsatt for kontroll fra Fylkesmannen i Trøndelag i forbindelse med årets reintelling. Området kan ha 3.000 dyr i vårflokk, før kalving.
NYHETER Det er gjennom Grensevilt-prosjektet at norske og svenske forskere nå har merket rovdyrene. Prosjektleder Barbara Zimmermann fra Høgskolen i Innlandet, avdeling Evenstad forteller det har vært endringer i revirsammensetningen.
NYHETER Idrettslaget Trysilgutten ønsker å opprettholde tilbudet for barn og unge til en lav pris, men har en stor utfordring med å få noen til å ta på seg styreverv. Hvis ingen engasjerer seg snart kan det bety enten redusert tilbud eller at de må lønne noen for å ta jobben. Og da blir det dyrere.
NYHETER Produksjonsteamet bak nyinnspillingen bak Fjols til fjells i Trysil, kan nesten garantere at alle som vil bli statister, får være med. Det trengs mengder – og nå kan du melde deg på.
NYHETER Snøkiting er en sport i vekst. Fra å være betraktet som en risikosport for 15 år siden, er det i dag en av de raskest voksende action sportene. Gjennom vinteren arrangeres det kurs i kiting i Trysil.