• MOREN-SALEN: Før en av mange arrangementer i Moren-salen.
    FOTO: MARIT BEATHE ANDERSEN

Håssen skal det gå med biblioteket nå når du har sagt opp?

–Det går helt sikkert bra, men jeg må innrømme at jeg gruer meg til å slutte. Jeg kom til en jobb jeg skulle være i i toppen to år. Det blir 40 år og to måneder. At jeg er biblioteket er bare noe enkelte tror, for flere generasjoner har vokst opp med meg.

Du må da ha hatt en jobb du har trivdes i, ellers går det ikke an å være slik som du er.

–Jo, jeg har trivdes sjøl om det også har skjedd ting av mindre positiv art, men de siste par åra har biblioteket hatt et oppsving att med arrangementer og tilskuddet vi fikk til Moren-salen. Jeg har jo hatt greie sjefer hele tida. De har gjort som jeg har sagt.

Du og Terje er jo frankofile. Blir det Frankrike nå?

–Vi drar nedover i juni og blir til uti juli. Vi kan få anledning til å reise på litt andre tider av året heretter. Ellers har jeg to barnebarn i Oslo som sikkert trenger litt mer pass. Men det aller første jeg skal gjøre etter at jeg har levert nøkkelen til biblioteket er å vaske og rydde i et skap på kjøkkenet. Jeg gruer meg til den dagen kommer at nøkkelen skal leveres. Ellers få jeg vel gå vente på andre jobbtilbud om det er noen som trenger ei gammel kjerring som kan katalogisering.