KULTUR Andreas Aasheim fra Ljørdalen «rotet seg bort» fra en rolle da det var audition på «Vinterkyss» som kom i 2005. Men nå kommer han tilbake for fullt og har hovedrollen i filmen «Flaugstad».
KULTUR Kirsten Winge og Arne Nohr gikk gjennom det syltrange nåløyet igjen og er i finalen for Gourmand Awards for tredje året.
KULTUR Landskappleiken skal arrangeres i Trysil i månedsskiftet juni-juli. Men allerede nå i januar «tyvstarter» de moroa.
KULTUR Trysil og Engerdal har mange ungdommer som er gode på både scene og med kunst. Nå er det på tide at de får vise seg fram.
KULTUR «Viser i vinterland» fylte Trysil kirke til randen nok en gang. I år gjorde de ekstra stas på en viktig ildsjel for Trysils musikkliv, nemlig Hermann Lundeby.
KULTUR Sømådalen Theaterselskab er på gang med ny julerevy. Årets forestilling er en egenprodusert revy, med tittelen er «Mens vi venter på Mannen».
KULTUR Det har blitt en tradisjon som både tryslinger og engerdøler forventer: «Viser i Vinterland» skal fylle kirken med stemning også i år.
KULTUR Julekonserter hører førjulstida til. Denne helga var det Engeren sanglag sin tur. De fylte kirkene både i Engerdal og i Trysil.
KULTUR Verden de synger og snakker om er kanskje ikke plettfri, men elevene ved valgfag sal og scene er det ikke mye å pirke ved.
KULTUR 23 elever i valgfag sal og scene på Trysil ungdomsskole har fått skreddersydd en forestilling som de har urpremiere på fredag.
KULTUR Trysil kommune er ute med ny årbok. Aldri har den vært så omfattende og aldri har den hatt så mange bidragsytere som i år.
KULTUR Margrete Nordmoen fra Ljørdalen har skrevet tekst og melodi til den nye julesangen som har tittelen «Julevals». Sammen med Julestemmer legger hun nå ut på turne.
KULTUR Nissene på Weum i Grøndalen har fått et riktig aktivt liv, og er nå på tur ut i «Hele væla». I kalenderform.
KULTUR Odelsguttene Håvard og Anders Lillebo gjester Anne på landet med musikk og smakebiter fra boka «Gløtt og Glepptak i dalstroka østafor».
KULTUR Heme Dine er i år nominert til «Årets folkemusikkarrangør 2017».
KULTUR Østby Sangkor holder julekonsert i samfunnshuset Skogheim med gjesteartister og innlagt allsang.
KULTUR Skåret Arbeiderkor gjentar suksessen fra påsken, og kjører reprise på sine åndelige sanger femte juledag i lokalet Lund.
KULTUR Roger Frøhaug står klart til å ta imot selskaper og arrangementer av alle slag i det som en gang var stall på gården.
KULTUR Joy to the World inviterer til Allsang nesten på grensen igjen, og i år skal både de og publikum kose seg med comeback.
KULTUR Gjennom ti år har Sjumilskogen bildegruppe diskutert minst 1.500 bilder og motiver og blitt bedre fotografer. Nå jubilerer de og gir ut bok.
KULTUR Gud, Donald Trump, Bobbo, Vidar Helgesen (og ulv), Arne Moren, Pelle Stenbrenden, Villa Wessel og en lam sau var noen av ingrediensene da Nordamørsrevyen spilte Halleluja for to fulle hus i helga.
KULTUR Jacquline Castro Ravelo fra Chile har gjestet skoler i Trysil med latinamerikansk sang og gitarspill, ispedd folkemusikk.